Wijn proeven in grootste wijnkelder Antwerpen en regio

Wijndegustatie: observeren, ruiken, walsen en proeven

Geen enkele drank heeft zoveel variëteiten, soorten smaken en nuances dan wijn. Wijn is zoveel meer dan gegist druivensap. Wijnproevers leren wijn dan ook kennen tijdens een wijndegustatie waar ze een weg zoeken in het labyrint aan kleuren, geuren en smaken.

Wijnarrangement | 2 personen

Proef 9 verrassende streek- en wereldwijnen in de sfeervolle wijnkelders van Huis De Colvenier. Wijnen worden dagelijks aangepast en geschonken op basis van de inspiratie van de sommelier. Opgediend met borrelhapjes (kaas, olijven, nootjes) + brood en water.

9 wijnen:

1 glas bubbels
1 droge witte wijn
1 fruitige witte wijn
1 zoete witte wijn
1 volle, rode wijn
1 zoete rode wijn
1 Porto
1 Madeira
1 sterke drank

Wijnarrangement | 10 personen

Een kistje met 6 jonge lekkere streekwijntjes geselecteerd vanuit verschillende landen ter wereld. Opgediend met borrelhapjes(kaas, olijven, nootjes)+ brood en water.

6 wijnen:

1 Cava (Spanje)
1 Pinot Gris (Frankrijk | Alsace)
1 Gruner Veltliner (Oostenrijk)
1 Malbec(Argentinie)
1 Pinot Noir (Chili)
1 Cabernet Sauvignon zoet (Moldavië)

Wijnarrangement | 10 personen

Een kistje met 8 betere, oudere en vollere wijnen geselecteerd volgens een mooie prijs/kwaliteit verhouding en ze zijn net juist gerijpt om nu te openen en te genieten van hun specifieke eigenschappen. Opgediend met borrelhapjes(kaas, olijven, nootjes)+ brood en water.

8 wijnen:

1 Prosceco
1 Champagne
1 Gewurztraminer (Frankrijk | Aslsace)
1 Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
1 Dutruch Grand Poujeaux 2000 (Frankrijk)
1 Pinotage-Stellenbosch 2005 (Zuid-Afrika)
1 Bourgogne Pinot Noir 2005(Frankrijk)
1 Rasteau wit en zoet (Frankrijk)

Wijnarrangement | 10 personen

Een kistje met 10 zeer exclusieve wijnen geselecteerd volgens hun onberispelijke kwaliteiten. prachtige chateau’s, mooie domeinen met veel naam en faam, diepgang en oneindige afdronk. Opgediend met borrelhapjes(kaas, olijven, nootjes)+ brood en water.

10 wijnen:

1 Champagne Brut
1 Champagne Blanc De Blancs
1 Champagne Rose
1 Chateau Siran - Margaux 1999
1 Chateau Lagrange Saint-Julien 1998
1 Priorat “Les Terrasses” (Spanje)
1 Trapiche Malbec 2005 (Argentinië)
1 Clos De Vougeot Grand Cru 2008 Bourgogne
1 Chateau Simon Sauternes 2001
1 Tokaji Aszu (Hongarije) - 6 Puttonyos

Extra's

  • Kleine tapa-bordjes aan €7,5 per bordje (Ganda ham, Carpaccio vis/vlees, aspergesoepje, garnaalcoctail, wildpate, slaatje gebakken Sint-Jakobsvrucht, ganzelever-pate, oesters, Camembert, Roquefort, verse vruchten,...)

  • wijnconsulent//sommelier

  • wijnen kunnen aangekocht worden.

  • Buiten de opgegeven wijnarrangementen kunnen wij een wijnarrangement volgens de smaak van de klant samenstellen.

  • Na uw wijndegustatie bestaat er de mogelijkheid om van een diner te genieten in het restaurant.

Wijnbar Colvenier leert u proeven...

Best ruik je onmiddellijk nadat de wijn is ingeschonken aan het glas om vast te stellen of de wijn open of gesloten is en geen fouten heeft. Dit geeft een eerste indruk van mogelijke - meestal vluchtige - geuren én van de aromacomponenten die wijn bevat. Hou eerst het glas tegen het licht, laat dan de wijn flonkeren en gloeien en geniet van de lichtende kleur en de donkere gloed.

Daarna walsen we het glas, we draaien het rond, om de wijn zo veel mogelijk in contact te brengen met zuurstof om zo het aroma volledig te laten ontplooien en vooral de zwaardere, diepere geuren vrij te maken. Steek nu de neus over de rand om van die geuren te genieten. Zet daarna het glas neer om er rustig over te praten. En als dan alle schoonheden en beloften uitvoerig zijn belicht en besproken, dan pas wordt de wijn geproefd, waarbij hij van links naar rechts, van voor naar achteren door de mond rolt.

Aroma's van wijn

De aroma’s van wijn worden onderverdeeld naargelang de natuur van de geur. De aroma's kunnen we eenvoudigweg opdelen in 3 categorieën: de primaire, secundaire en tertiaire aroma's. Tot de primaire aroma's behoren de plantaardige, florale, fruitige, mineralige en kruidige geurgroepen. Tot de secundaire aroma's behoren de geurimpressies van fermentatie, zuivel en amyl. In de tertiaire aroma's tenslotte vinden we opnieuw fruitige en florale waarnemingen maar ook het zoet en de balsem terug.

Wijn kopen ?

Een bijzondere wijn geproefd? Tussen de talrijke flessen een uniek exemplaar ontdekt? In WineBar 1879 kan u een fles wijn kopen om thuis na te genieten.

Ter gelegenheid van onze huwelijksverjaardag hebben we thuis nagenoten van onze favoriete wijn uit jullie wijnkelder ”.Wat zeggen onze gasten ?

"Met een bijzonder glaasje wijn, fijne ham en smeuïge kazen klonken we op mijn verjaardag. Bedankt Patrick!” Peter Pieters


"Ik hou van elegantie en kwaliteit. Een aperitief met hapjes in jullie wijnbar was een ideale combinatie met een bezoek aan het Modemuseum. "


" Deze wijnbar is beslist een toplocatie in Antwerpen! We werden overdonderd door de omvang van de kelders. "

Bekijk meer Sfeerbeelden »